boven-zaal-5

12:00 – 12:45

Nel Hofmeester – Leerroutes Dyslexie: leren en studeren vanuit je sterke kanten

Eindelijk! Je gaat een vak studeren waar je goed in bent. Je hebt er zin in.
Voorzieningen voor dyslexie? Overbodig, je kunt het nu zelf en dat wil je ook het liefst. Toch kun je aanlopen tegen barrières, want het ook het MBO en het Hoger Onderwijs zijn niet ingesteld op mensen ‘met een divers brein’. En wat zijn precies je sterke kanten en hoe zet je die in bij het studeren? Hoe voorkom je dat jouw talenten ondergesneeuwd raken door al die schriftelijke eisen? In deze workshop vertelt Nel over de twee keuzecursussen die zij ontwikkelde voor dyslectische eerstejaarsstudenten op de Hogeschool Rotterdam.

Nel Hofmeester is auteur van ‘Studeren met dyslexie’, ‘Ontwikkel je eigen leerstijl’ en ‘Dyslexie en studievaardigheid’.

 

13:00 – 13:45

Sjan Verhoeven – Hoe overleef ik mijn …studie?

Dyslectici zijn andere denkers: wat is het gevolg daarvan op school? De voordelen en nadelen van dit andere/conceptuele denken en hoe je dit op school in de weg kan zitten maar ok kan benutten; Sjan vertelt je alles wat je moet weten over jouw manier van denken om gemakkelijker te leren en studeren;

 

14:00 – 14:45

Chiquita Welmerink Effectief communiceren

Chiquita Welmerink (mediator) geeft je als ouders handvatten hoe je samen met de leerkrachten van je kind als team verder komt.

 

15:00 – 15:45

Clen Verkleij

Clen Verkleij vertelt meer over hoe je balans kan vinden. Clen is zelf dyslectisch en heeft enkele jaren geleden een burn-out gehad. In zijn zoektocht om weer gezond te worden ontwikkelde hij de Purpuz planner.

gtag('set', {'user_id': 'USER_ID'}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.