boven-zaal-0

10:00 – 10:30

Emilio Guzman

Cabaretier en dyslect opent spetterend het DAG programma.

 

10:30 – 11:15

Mark Mieras

Mark laat als dyslectische wetenschapsjournalist & natuurkundige zien hoe belangrijk het is dat we gaan begrijpen dat elk brein anders is. Hij doet al sinds 2001 verslag van hersenonderzoek en komt ons meer vertellen waarom het zo waardevol is dat we ook meer gaan begrijpen hoe het dyslectische brein leert en functioneert.

 

11:15 – 12:00

Dean Bragonier

Amerikaanse dyslect, ondernemer en oprichter van NoticeAbility, het lesprogramma dat focust op de talenten van dyslexie en het bouwen van zelfvertrouwen. Hij komt meer vertellen over zijn ervaringen en het belang om, naast remedial teaching, ook je sterke punten te ontwikkelen.

 

12:00 – 12:30

Marzenka Rolak

In deze workshop vertelt Marzenka de achtergrond en opzet van Dyslekeys, geeft ze voorbeelden van het werken met Dyslekeys in de praktijk en laat ze de deelnemers zelf een paar opdrachten

 

13:45 – 14:30

Anne-Marie Hartmann

Anne-Marie laat ons zien hoe je in de moderne vreemdetaalklas een leeromgeving kunt creëren waarin iedereen succes kan ervaren en kan werken vanuit zijn sterke kanten.

 

14:30 – 15:15

Rinka van Zundert

Dr. Rinka van Zundert is expert in de Positieve Psychologie en de ontwikkelaar van de ‘heleschool-benadering’. Rinka geeft inzichten in wat een positief zelfbeeld met een mens doet. Aangezien het zelfvertrouwen van dyslecten vaak onder de maat is, wordt haar verhaal zeker eentje om niet te missen. Nadat Rinka cum laude promoveerde in de Pedagogische Wetenschappen heeft ze de eerste mastervariant in lijn met de Positieve Psychologie in Nederland opgericht aan de Radboud Universiteit Nijmegen (RU). Naast haar werk binnen haar bedrijf Leer- & Veerkracht geeft zij nog les in Positieve Psychologie aan verschillende organisaties.

 

15:15 – 15:45

Merijn Everaarts

Oprichter en eigenaar van Dopper (van de flessen die we allemaal gebruiken!) en dyslect. Zijn zakelijk inzicht en zijn passie om de wereld te verbeteren zijn inspirerend en dat misschien wel doordat hij dyslectisch is!

 

15:45 – 16:15

Discussie panel

Denk met ons mee! Met vier panelleden met verschillende achtergronden (wetenschap, onderwijs, bedrijfsleven en ouder) bediscussiëren we waar de focus van wetenschappelijk onderzoek naar dyslexie in de 21e eeuw over moet gaan. Wat hebben we nodig om ervoor te zorgen dat dyslectische mensen/kinderen worden gezien, begrepen en ondersteund zodat ze volledig tot bloei kunnen komen? En hoe kan de wetenschap hierin een rol spelen?

 

16:15 – 17:00

Dyslexie360 – Boekpresentatie

Tijdens de Dag van Dyslexie zal de Nederlandse versie van het boek Positive Dyslexia van Rod Nicolson feestelijk worden gelanceerd! Het Nederlandse boek heet Dyslexie 360 en focust op de kwaliteiten van dyslexie. Een geweldige en belangrijke toevoeging aan wetenschappelijke literatuur over dyslexie en de nieuwe visie die dyslexie niet ziet als een neurologische stoornis maar een talent-gedreven neurologische diversiteit met flinke uitdagingen in ons onderwijssysteem. Nel Hofmeester heeft de geweldige Nederlandse bewerking gedaan en Christian Boer heeft het basisontwerp ontwikkeld.

gtag('set', {'user_id': 'USER_ID'}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.