boven-zaal-4

11:00 – 11:45

Chiquita welmerink – Praten met leraren

Als ouders van een dyslectisch kind is het vaak ook hard werken. Je helpt met huiswerk, regelen van ondersteuning en steunt je kind door dik en dun. De gesprekken op school vallen vaak niet mee. Emoties als frustraties, boosheid, verdrietig, maar ook wederzijds onbegrip en het gevoel dat je kind niet gezien wordt voeren regelmatig de boventoon. Chiquita Welmerink (mediator) geeft je als ouders handvatten hoe je samen met de leerkrachten van je kind als team verder komt.

 

12:00 – 12:45

Eva Gadet – Boost the brain of my kid

Je dyslectische kind helpen bij het huiswerk maken. Hoe doe je dat het beste, zonder strijd en met het meeste resultaat? Eva Gadet van Brain Boost vertelt meer over hoe het brein leert. Hoe je meer inzicht krijgt in het denkproces van je kind. En hoe je je kind meer zelfinzicht geeft zodat het minder stress ervaart en beter tot leren komt. Een sessie waar je ook als ouder zelf veel van leert! En je tiener mag natuurlijk ook gewoon aanschuiven.

 

13:00 – 13:45

Skye Barendrecht Disney

 

14:00 – 14:45

Bodhi Bragonier

De geweldige elf jarige Bodhi Bragonier (zoon van Dean Bragonier, spreker DAG programma) is al meerdere online bedrijven gestart en weet heel goed waar zijn talenten liggen. Hij vertelt over zijn ervaringen als jonge dyslect, wat dat met hem heeft gedaan en hoe hij met zijn struggles en talenten omgaat.

 

15:00 – 15:45

Kobi – Design Thinking – #whatdesigncando voor leren lezen

Design thinking is een mensgerichte ontwerpmethode voor creatieve probleemoplossing. Dat is precies wat ontwerpers Ursula (SLO) & Auke (NL) gebruikten toen ze zochten naar manieren om hun dyslectisch kind te helpen met leren lezen. Ze ontdekte een zeer efficiënte manier om kleur te gebruiken ter ondersteuning van het leerprocess. Zo ontstond KOBI, een iOS & Android app. Met een team van developers hebben ze deze techniek omgezet naar een aanpasbare digitale oplossing om kinderen en hun ouders te ondersteunen bij hun dagelijks lees trainingen.

gtag('set', {'user_id': 'USER_ID'}); // De gebruikers-ID instellen op basis van de ingelogde user_id.